Αρχική » Ταξίδι Μέλιτος » Λευκάδα - Ελλάδα
Λευκάδα - Ελλάδα

Λευκάδα - Ελλάδα

Αγαπάμε το Αιγαίο, αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη γοητεία του Ιονίου.

Η Λευκάδα "ανεβαίνει". Χώρα που κρατάει ακόμη τη ζεστασιά του κουκλόσπιτου και τη ραφινάτη εξωστρέφεια των Επτανήσων, τοπίο molto πράσινο, συνθήκες-ξελόγιασμα για θαλάσσια σπορ.
Όσο για παραλίες: παραδινόμαστε άνευ όρων στη Δυτική Ακτή...

Λευκάδα σημαίνει παραλίες Απαλή, ήπια σε κλίμα και ταμπεραμέντο, θηλυκή, η Λευκάδα σε κερδίζει από τη στιγμή που βλέπεις τον όγκο της να διαγράφεται όταν περάσεις από τις στροφές του δρόμου που τη συνδέει με τη Βόνιτσα.
Έχεις όλο το χρόνο να χαζέψεις την πόλη της Λευκάδας και να αριβάρεις πανηγυρικά, οδηγώντας αργά στο μήκους εκατό περίπου μέτρων δρόμο που την ενώνει με την στεριά. Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή είναι η καινούργια μαρίνα, μάλλον ογκώδες σύμπλεγμα από διοικητικά κτίρια που συνυπάρχουν με κάποια άλλα πολιτιστικής χρησιμότητας, όπου τα σκάφη συνεχώς πληθαίνουν, αφού το νησί είναι ιδανική αφετηρία για ιστιοπλοϊκή περατζάδα στο Ιόνιο.
'Αλλωστε και μόνο στη διοικητική περιοχή της Λευκάδας -που περιλαμβάνει την ίδια, τον κάπως πιο απομακρυσμένο Κάλαμο με το δορυφόρο του Καστό, αλλά και τα Πριγκιπόννησα (Μεγανήσι, Σκορπιό, Σκορπίδι, Μαδουρή, Σπάρτη, Θηλειά και Κυθρό)- οι προτάσεις για διακοπές είναι πάρα πολλές.

Το νησί είναι εξίσου όμορφο να το περιπλέεις με σκάφος όσο και να το διατρέχεις με αυτοκίνητο. Οι δρόμοι είναι στενοί, αλλά δεν σε αφήνουν στιγμή να πλήξεις. Ενδιαφέροντες για όποιον αγαπάει τη σπορτίβικη οδήγηση, περνάνε μέσα από ελαιώνες, δάση χαλέπειας πεύκης, πλατάνια, αγριολιόδεντρα, περιποιημένα χωριά. Υπέροχα λεπτόκορμα κυπαρίσσια, τοποθετημένα, λες επίτηδες, σε θέσεις νευραλγικής σημασίας για την αισθητική του τοπίου, υπογραμμίζουν τις διαρκείς αλλαγές στο υψόμετρο του κατά 70 % ορεινού νησιού.

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Τμήμα Τουρισμού Νομαρχίας Λευκάδας 26450/21713
Δήμος Λευκάδας 26450/23000
Google+