Αρχική » Φωτογράφοι γάμου » Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ...
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ...

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΑΣ...

#1: Η επιλογή του φωτογράφου!

Μην κλείσετε το φωτογράφο τελευταία στιγμή! Η βιασύνη δεν είναι ποτέ καλός σύμμαχος σε τέτοιου είδους επιλογές. Σιγουρευτείτε ότι ο φωτογράφος που έχετε επιλέξει είναι σωστός επαγγελματίας και έχει κατανοήσει πλήρως τις ανάγκες σας. Προσοχή, δεν αρκεί κάποιος να έχει μόνο μια καλή ψηφιακή μηχανή και μια ιστοσελίδα για να βγάλει ωραίες φωτογραφίες. Ζητήστε να δείτε δείγματα από προηγούμενες δουλειές για να σιγουρευτείτε για τις γνώσεις και την εμπειρία  του προτού κλείσετε την συμφωνία.

#2: Ο χρόνος της φωτογράφησης

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ώρα που θα γίνει η φωτογράφηση καθώς Κάποιες ώρες της ημέρας το ηλιακό φως δημιουργεί ανεπιθύμητες σκιές και άλλες ώρες το φως αναδεικνύει περισσότερο το ζευγάρι. Ακόμη μην αφήσετε τα πορτραίτα σας να γίνουν την ώρα της δεξίωσης γιατί το μόνο που θα σας ενδιαφέρει εκείνη την ώρα είναι να γυρίσετε πίσω στο πάρτι, και αυτό σίγουρα θα φανεί στο πρόσωπό σας. Είναι προτιμότερο τα πορτραίτα του γαμπρού και της νύφης να γίνονται πριν τη δεξίωση ή τουλάχιστον πριν ξεκινήσει το ξέφρενο γλέντι. Ακόμη για να είστε σίγουροι για το επιτυχημένο αποτέλεσμα κανονίστε μια pre-wedding φωτογράφηση. Θα εξοικειωθείτε με τον φακό και τον φωτογράφο αφού θα είστε χαλαροί και θα το διασκεδάσετε!

#3: Να ακούτε τον φωτογράφο σας

Τον ψάξατε, τον επιλέξατε εμπιστευτείτε τον και αφεθείτε στην εμπειρία του. Εκείνος ξέρει και θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές έτσι ώστε να σας απαθανατίσει με τον πιο όμορφο τρόπο. Να είστε χαλαροί, να φερθείτε φυσικά, και να χαρείτε τη στιγμή αφού αν επεμβαίνετε στις οδηγίες του φωτογράφου σας, βάζετε εμπόδια στη σκέψη του και στην επιθυμία του να δημιουργήσει όμορφες εικόνες. Τέλος, μην κοιτάτε συνέχεια την κάμερα, εκτός αν σας το ζητήσει ο φωτογράφος σας, έτσι οι φωτογραφίες σας θα είναι αυθόρμητες και οι στιγμές πιο αυθεντικές.

#4: Τηρείστε πιστά το πρόγραμμα

Τεράστια σημασία έχει το να καταφέρετε να μην βγείτε από το πρόγραμμα και τις ώρες που έχετε συμφωνήσει με τον φωτογράφο σας.  Η επιτυχία της φωτογράφησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σωστό συντονισμό της ώρας. Ειδικά στην προετοιμασία του γάμου σας, είναι πολύ σημαντικό η νύφη και ο γαμπρός να είναι έτοιμοι τις ώρες που έχετε κανονίσει. Ακόμη είναι κρίμα να σπαταληθεί ο χρόνος των δημιουργικών πορτραίτων του ζευγαριού, ψάχνοντας τους συγγενείς για τα ομαδικά πορτραίτα. Καλό είναι να υπάρχει κάποιο κοντινό πρόσωπο του γαμπρού ή της νύφης, το οποίο θα έχει αναλάβει να οργανώσει τους συγγενείς έτσι ώστε να είναι στο σωστό μέρος κατά τη διάρκεια των οικογενειακών πορτραίτων.

#5: Μην τσιγκουνευτείτε!

Είναι καλύτερο να μείωσετε το budget  από κάποιο άλλο κομμάτι του γάμου πάρα από τη φωτογράφηση γιατί οι φωτογραφίες είναι ουσιαστικα αυτό είναι που θα σας μείνει από το γεγονός. Πολλές φορές υπάρχει κάποιος καλεσμένος, ο οποίος έχοντας μια καλή μηχανή, νιώθει ότι θα βγάλει “τις φανταστικές εικόνες”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ώρα του μυστηρίου να διαταράσσει τη δουλειά του φωτογράφου, είτε μπαίνοντας μπροστά του, είτε ρίχνοντας φλασιές χαλώντας την ατμόσφαιρα του βίντεο. Για αυτό καλό είναι να αφήσουν την κάμερά τους στο σπίτι και να απολαύσουν σαν καλεσμένοι τη στιγμή.  Ακόμη είναι καλό να υπάρχει και δεύτερος φωτογράφος/κινηματογραφιστής διότι έχοντας μια διαφορετική δημιουργική ματιά απαθανατίζει συμπληρωματικές εικόνες που σίγουρα θα εμπλουτίσουν  το άλμπουμ του ζευγαριού.


Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι να μην απογοητευτείτε αν μια λεπτομέρεια στο γάμο σας δεν πάει όπως το είχατε σχεδιάσει. Ξεχάστε τη και απολαύστε τη μοναδική σας ημέρα με ένα χαμόγελο και να είστε σίγουροι πως τα συναισθήματα σας καθρεφτίζονται και στο φωτογραφικό φακό με απόλυτη ειλικρίνεια! Καλή επιτυχία!!

AnAis

Google+