Αρχική » Οργάνωση Γάμου » Το νυφικό κρεβάτι
Το νυφικό κρεβάτι

Το νυφικό κρεβάτι

‘Ένα από τα πιο δημοφιλή έθιμα του γάμου είναι το στρώσιμο του νυφικού κρεβατιού των μελλονύμφων. Ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με μικρές παραλλαγές από μέρος σε μέρος. Παλιότερα το έθιμο αυτό γινόταν με αφορμή να επιδείξει η νύφη την προίκα της στους καλεσμένους.

Πλέον για όσους τηρούν τις παραδόσεις αποτελεί βασικό σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα προς το γάμο και μια πολύ καλή ευκαιρία για να γιορτάσουν ακόμη μα φορά το επικείμενο χαρμόσυνο γεγονός. Όπως και να χει πάντως, παραδοσιακά ή μοντέρνα, η μέρα αυτή ανήκει σε σας και τον μελλοντικό σας σύζυγο, γι’ αυτό φροντίστε να τη ζήσετε όμορφα και με τη ζεστασιά που της αρμόζει.

Η προετοιμασία γι’ αυτή τη μέρα αρχίζει από το σπίτι που πρέπει να καθαριστεί και να στολιστεί ανάλογα, ώστε να δηλώνει το χαρούμενο κλίμα. Λουλούδια και τούλια είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορείτε να επιλέξετε για να ενισχύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Το στρώσιμο και το στόλισμα του κρεβατιού αναλαμβάνουν συνήθως ανύπαντρες κοπέλες οι οποίες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα καλύτερα στρωσίδια και αξεσουάρ των μελλονύμφων. Το έθιμο λέει πως πάνω στο κρεβάτι ρίχνονται ροδοπέταλα και ρύζι, ενώ πάνω του θα κυλιστούν μικρά παιδιά –το πρώτο μάλιστα αγόρι- ώστε να φέρουν γονιμότητα στο ζευγάρι και πολλή τύχη. Έπειτα οι καλεσμένοι ρίχνουν πάνω στο κρεβάτι χρήματα σαν οιωνό για μια πλούσια ζωή και εκφράζουν τις ευχές τους.

Από τη μεριά σας θα πρέπει να έχετε φροντίσει να υπάρχουν γλυκά και ποτά (αναψυκτικά, νερά, αλκοόλ και μπόλικα παγάκια βέβαια) για το κέρασμα των καλεσμένων τα οποία συνοδεύονται από ξηρούς καρπούς και μεζέδες. Αν αποφασίσετε να προσφέρετε και φαγητό μια καλή λύση θα ήταν ο μπουφές αφού ο καθένας θα μπορεί να σερβίρεται ότι ώρα θέλει αντί να τρέχει να τον περιποιηθεί η οικοδέσποινα που εκείνη την ώρα θα είναι απασχολημένη με άλλα πράγματα. Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε να είστε όλη μέρα στην κουζίνα υπάρχει πάντα και η λύση του catering.

Η συντακτική ομάδα του wedding-guide.gr

Google+