Αρχική » Συμβουλές » Τα κατάλληλα νυφικά ανάλογα με το σωματότυπο!
Τα κατάλληλα νυφικά ανάλογα με το σωματότυπο!

Τα κατάλληλα νυφικά ανάλογα με το σωματότυπο!

Κατ'αρχήν πρέπει να πούμε οτι ένα νυφικό αναδικνύει την κάθε ομορφιά μας! Υπάρχουν όμως και σχέδια νυφικών, που, ανάλογα με το σωματότυπό μας, ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα μας, ''γράφουν'' καλύτερα, κρύβουν τις πιθανές μικροατέλειες και μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερη άνεση και αυτοπεποίθηση στην όμορφη αυτή στιγμή!

 

Έτσι λοιπόν, θα δούμε, πώς μπορούμε, μελετώντας το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του σώματός μας, να επιλέξουμε το νυφικό που είναι φτιαγμένο απόλυτα για εμάς! Διαβάστε τα χαρακτηριστικά και κάντε την αντιστοίχιση με τις εικόνες πιο κάτω.

 

 

 

Αν οι γοφοί σας είναι πιο ανοιχτοί σε διαστάσεις απο τους ώμους και την πλάτη σας, τότε το σωματότυπό σας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της εικόνας, ''the triangle'', ή αλλιώς το γνωστό σωματότυπο ''αχλάδι''.

Τα νυφικά σε γραμμή Α, σε γραμμή με λεπτή μέση και πολύ γεμάτα προς τα κάτω ή τα κοντά νυφικά, όπως φαίνεται δίπλα, είναι αυτά που ταιριάζουν καλύτερα.

(Εικόνα 1)

 

 

Εαν οι γοφοί και οι ώμοι σας είναι σχεδόν στις ίδιες διαστάσεις και έχετε μικρή μέση, τότε ανήκετε στην πρώτη κατηγορία ''the hourglass''.

Τα νυφικά που σας ταιριάζουν καλύτερα είναι αυτά που έχουν στενή μέση και μεγαλύτερο άνοιγμα προς τα κάτω. Είτε με λαιμόκοψη, είτε στράπλες.

(Εικόνα 2)

 

 

Στο τρίτο σωματότυπο της φωτογραφίας, το λεγόμενο ''inverted triangle'',  όπου οι ώμοι και η πλάτη είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις και πιο ανοιχτά σε σχέση με τους γοφούς,

τότε νυφικά λεπτά στη μέση και γεμάτα κάτω, ή κοντά νυφικά με τιράντες ή στράπλες, αλλά και νυφικά σε σχήμα γοργόνας, που μπορούν να αναδείξουν το σχήμα των γοφών και της μέσης και να αγκαλιάσουν τους ώμους, είναι αυτά που θα δείξουν καλύτερα πάνω σας, με οποιοδήποτε σχέδιο εσείς θέλετε πάνω τους.

(Εικόνα 3)

 

 

Στο τέταρτο και τελευταίο σωματότυπο, όπου η πλάτη, η μέση και οι γοφοί είναι σχεδόν ίδια σε διαστάσεις (rectangle),

τότε καταλληλότερα νυφικά είναι τα κοντά μέχρι τη γάμπα, τα νυφικά σε ίσια γραμμή Α αλλά και τα νυφικά φτιαγμένα απο απαλά και ελαφριά υφάσματα, ώστε να αναδείξουν απο μόνα τους πάνω στο σώμα, καμπύλες όπου χρειάζεται.

(Εικόνα 4)

Φωτογραφίες

Google+