Αρχική » Συμβουλές » Τα έξοδα του γάμου…
Τα έξοδα του γάμου…

Τα έξοδα του γάμου…

Από παλιότερα μέχρι και σήμερα τα έξοδα του γάμου ήταν μοιρασμένα και ξεκαθαρισμένα από πριν έτσι ώστε να μην υπάρχουν γαμήλιες παρεξηγήσεις και ευτράπελα. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιος πληρώνει τι στο γάμο και φοβάστε μήπως σας «πιάσουν κώτσο»  διαβάστε παρακάτω και  όλες  οι απορίες σας θα λυθούν!
 
Τη βέρα του γαμπρού,  το δικό της μπάτσελορ πάρτι, τα δώρα για τα παρανυφάκια και ένα γαμήλιο δώρο για τον γαμπρό αναλαμβάνει να πληρώσει η νύφη.

 

Ο γαμπρός πληρώνει τη βέρα της νύφης και το δαχτυλίδι των αρραβώνων, ένα γαμήλιο δώρο για τη νύφη και ένα για τον κουμπάρο, την άδεια του γάμου, το κοστούμι που θα φοράει τη μέρα του γάμου, την ανθοδέσμη της νύφης και τέλος το ταξίδι του μέλιτος.

 

Όσον αφορά τους γονείς του ζευγαριού, αυτοί της νύφης πληρώνουν το γαμήλιο πάρτι, τα προσκλητήρια, την γαμήλια τελετή και  γαμήλια δώρα για το ζευγάρι ενώ αυτοί του γαμπρού πληρώνουν το νυφικό και γαμήλια δώρα για το ζευγάρι.

 

Φυσικά τα πιο πάνω είναι μόνο ο παραδοσιακός τρόπος να μοιραστούν τα έξοδα του γάμου. Ωστόσο, επειδή στις μέρες μας η ρευστή οικονομική κατάσταση δυσκολεύει τα πράγματα στο γάμο καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στις δύο οικογένειες και τα έξοδα να μοιράζονται ανάλογα με τις δυνατότητες.

 

AnAis
Google+