Αρχική » Συμβουλές » Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε πριν το γάμο!
Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε πριν το γάμο!

Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε πριν το γάμο!

Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε πριν το γάμο!

Κάποιες από τις ανησυχίες των γυναικών είναι το φούσκωμα στην κοιλιά και το αν θα είμαστε άνετες στα καινούρια μας ρούχα μετά το φαγητό. Δεν πρέπει όμως να συμβαίνει το ίδιο και την ημέρα του γάμου! Η σκέψη και μόνο πως το νυφικό θα στενέψει και πως δε θα νιώθετε άνετα μέσα σε αυτό λόγω του φουσκώματος, προκαλεί πανικό, σωστά? Παρακάτω όμως θα δούμε ποιες τροφές θα ήταν καλό να αποφύγουμε να φάμε, ώστε μαζί να αποφύγουμε και και το φούσκωμα και όλες τις…. συνέπειες.

  1. Εννοείται πως δε θα αγγίξουμε οτιδήποτε θεωρείται πρόχειρο φαγητό και ¨κάτι να τσιμπήσω απ’ έξω¨. Αυτή τη σκέψη καλό θα ήταν να την βγάλετε από το μυαλό σας και αν θέλετε κάπως να εκτονώσετε το άγχος σας για την προετοιμασία και τη μέρα του γάμου, προτιμήστε κάτι πιο δημιουργικό που δε θα σας… ¨φουσκώσει¨ με περισσότερο άγχος!
  2. Μπύρα και οινο…πνεύματα. Το ξέρουμε πως το αλκόολ θα σας φουσκώσει και επιπλέον θα κάνει την επιδερμίδα μας πιο θαμπή και κουρασμένη στην όψη. Δε θέλουμε λοιπόν κάτι τέτοιο να συμβεί λίγο πριν το γάμο.
  3. Φασόλια, κουνουπίδι, λάχανο. Δεν έχουν θερμίδες και μας βοηθούν ιδιαίτερα σε περίοδο που κάνουμε διατροφή. Έχετε όμως παρατηρήσει ότι στην αρχή μας προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά? Καλό λοιπόν θα ήταν να αποφύγουμε να φάμε κάτι από αυτά λίγες μέρες πριν φορέσουμε το νυφικό μας.
  4. Γάλα, γιαούρτι…μόνο στην περίπτωση που γνωρίζετε πως ανέκαθεν έχετε θέμα τρώγοντας τα γαλακτοκομικά αυτά.
  5. Αλάτι και αλμυρά. Δε λέμε να μη φάτε τίποτα και καθόλου.. Όμως λίγο μέτρο και στο αλάτι, δε θα έβλαπτε, καθώς συγκρατεί τα υγρά και μας κάνει να φουσκώνουμε και να πρηζόμαστε.

Όσο σημαντική είναι η μέρα του γάμου μας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η διατροφή που θα ακολουθήσουμε λίγες μόνο μέρες πριν το γάμο. Το νυφικό είναι ραμμένο για εμάς, και το φούσκωμα από τις τροφές, θα προκαλέσει άγχος σε περίπτωση που δυσκολευτούμε να το φορέσουμε ή εάν δε νιώθουμε άνετες και όμορφες μέσα σε αυτό. Λίγες μόνο μέρες υπομονή. Και ύστερα, τη γλύκα της ζωή σας, θα τη φάτε με το κουτάλι!

A-Ζ.

Google+