Αρχική » Ομορφιά » Η ιεροτελεστία του μπάνιου την ημερα του γάμου
Η ιεροτελεστία του μπάνιου την ημερα του γάμου

Η ιεροτελεστία του μπάνιου την ημερα του γάμου

mpanioΗ διαδικασία του μπάνιου την ημέρα του γάμου δεν είναι μόνο για να καθαρίσετε το σώμα σας. Μοιάζει σαν ένα άνεμο φρεσκάδας, δροσιάς και αρώματος που πλημμυρίζει το χώρο το δέρμα και τις αισθήσεις. Η ημέρα του γάμου είναι ξεχωριστή γι’ αυτό χρειάζεται και ξεχωριστά προϊόντα που θα καθαρίσουν το δέρμα και θα το κάνουν απαλό και μεταξένιο ενώ συγχρόνως θα του δώσουν και μια αρωματική αίσθηση φρεσκάδας. Τα προϊόντα του μπάνιου δεν έχουν την ένταση του αρώματος του eau de toilette, τυλίγουν όμως το δέρμα μ’ ένα διαρκές αρωματισμένο σύννεφο. Τις περισσότερες φορές με μια πλήρη σειρά μπάνιου δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε και άρωμα.

Το να ετοιμάσετε το τέλειο μπάνιο δεν είναι μόνο να γυρίσετε τις βρύσες και να χαθείτε μέσα στο νερό ή να κάνετε ντους. Μια μικρή οργάνωση προηγουμένως θα σας βοηθούσε να το απολαυσετε περισσότερο. Συγκεντρώστε κοντά σας όλα τα απαραίτητα προϊόντα μπάνιου μαζί με τις πετσέτες ή το μπουρνούζι. Πριν αρχίσετε το μπάνιο σας καθαρίστε καλά το δέρμα του προσώπου σας και χρησιμοποιείστε μια μάσκα τελευταίας στιγμής. Οι μάσκες αυτές με άμεσα αποτελέσματα ομορφιάς και έντονης περιποίησης «παίρνουν» από το πρόσωπο τα τελευταία σημάδια κούρασης, στρες, ξηρότητας ή λιπαρότητας και δίνουν άμεση λάμψη, άνεση και αναζωογόνηση. Όποια μάσκα κι αν επιλέξετε πρέπει να απλώσετε ένα πλούσιο στρώμα μάσκας στο μέτωπο τα μήλα τη μύτη και το πιγούνι χωρίς να ξεχνάτε το λαιμό. Με τη βοήθεια των δαχτύλων απλώστε τη μάσκα από το κέντρο προς τα έξω, με κέντρο τη μύτη, χωρίς να προσπαθείτε η μάσκα να απορροφηθεί από το δέρμα. Αφαιρέστε τη με χλιαρό νερό.

mpaniera

Σιγουρευτείτε ότι η θερμοκρασία του νερού είναι σωστή. Το πολύ ζεστό νερό θα ξηρανει το δέρμα σας και μπορεί να σας φέρει δυσφορία. Η ιδανική θερμοκρασία είναι γύρω στους 37οC. Μη δοκιμάζετε το νερό με τα χέρια σας γιατί αυτά είναι συνήθως εξοικειωμένα στις υψηλές θερμοκρασίες. Δοκιμάστε το νερό με τον αγκώνα. Ακριβώς όπως περιποιείστε το πρόσωπο σας έτσι πρέπει να περιποιηθείτε και το σώμα σας: πίλινγκ, αφρόλουτρα, σαπούνι, κρέμες, αποσμητικά , λοσιόν κ.λπ. όλα με το ίδιο άρωμα! Σήμερα όλο και περισσότερα από τα γνωστά αρώματα συμπληρώνονται με προϊόντα μπάνιου. Διαλέξτε αυτό που προτιμάτε αρωματικά, έτσι κι αλλιώς είναι όλα πολύ καλά ποιοτικά. Μόλις βγείτε από τη μπανιέρα τυλιχτείτε με το μπουρνούζι σας έτσι που να πάρει την επιπλέον υγρασία. Τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσετε το γαλάκτωμα για το σώμα που έχετε επιλέξει.

Τη μεγάλη ημέρα του γάμου μετατρέψτε την διαδικασία του μπάνιου σε ιεροτελεστία απόλαυσης και δροσιάς.  Βουλιάξτε μέσα στην αρωματισμένη φρεσκάδα των προϊόντων που εσείς επιλέξατε και αναδυθείτε πανέτοιμη για την καινούρια αρχή!

Η συντακτική ομάδα του wedding-guide.gr

Google+