Αρχική » Οργάνωση Γάμου » Λίστα γάμου
Λίστα γάμου

Λίστα γάμου

Ο θεσμός πλέον της λίστας γάμου έχει πολλούς και φανατικούς υποστηρικτές καθώς είναι μια θετική και πρακτική διαδικασία με πολλά πλεονεκτήματα που διευκολύνει τόσο τους μελλόνυμφους όσο και τους καλεσμένους τους. Γι ‘ αυτό και τα περισσότερα καταστήματα  την εφαρμόζουν και δείτε παρακάτω πως…

Η επιτυχία ενός γάμου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, λιγότερο ή περισσότερο ουσιώδεις, αλλά ωστόσο αρκετά σημαντικούς που αφορούν τις πολλές και ποικίλες προετοιμασίες, τόσο για την τελετή όσο και για το «στήσιμο» του καινούριου σπιτικού.

Πρώτο και κύριο μέλημα ενός νέου ζευγαριού ,που ενώνει τις τύχες του και ξεκάνει την κοινή του πορεία, είναι το σπίτι, η διακόσμηση και ο εξοπλισμός του καθώς και οι επενδύσεις γύρω απ αυτό. Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος από τα απαραίτητα ενός νέου σπιτικού καλύπτεται από τα δώρα των καλεσμένων, τα οποία όμως πολλές φορές δεν ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα του σπιτιού που θέλουν να φτιάξουν οι μελλοντικοί σύζυγοι.

Μια έξυπνη και πρακτική λύση σ’ αυτό το θέμα είναι η λίστα γάμου. Σήμερα σχεδόν όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα παρέχουν αυτή τη διευκόλυνση της λίστας γάμου η οποία λειτούργει με τους εξής τρόπους: το ζευγάρι διαλέγει από το κατάστημα της αρέσκειας του τα δώρα που θα ήθελε να του προσφέρουν οι καλεσμένοι, από τα πιο φθηνά μέχρι τα πιο ακριβά, για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις. Επίσης εάν οι μελλόνυμφοι  δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο ή επιθυμούν να αποκτήσουν κάτι πολύ ακριβό τότε η λίστα γάμου είναι ανοιχτή, δηλαδή οι καλεσμένοι προσφέρουν τα χρήματα που επιθυμούν στο συγκεκριμένο κατάστημα, ώστε να συγκεντρωθεί το επιθυμητό ποσό.

Τέλος, οι μελλοντικοί σύζυγοι μπορούν απλώς να υποδείξουν στους προσκεκλημένους τους το κατάστημα, από το οποίο θα προτιμούσαν να γίνει η επιλογή του δώρου τους.

Η συντακτική ομάδα του wedding-guide.gr

Google+