Αρχική » Οργάνωση Γάμου » Βέρες και γαμήλια κοσμήματα
Βέρες και γαμήλια κοσμήματα

Βέρες και γαμήλια κοσμήματα

wedding rings, βέρες, βέρες γαμου

Σύμβολα της αγάπης και των αμοιβαίων υποσχέσεων για ένα κοινό ξεκίνημα σε μια πορεία που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. Είναι τα δαχτυλίδια του αρραβώνα και του γάμου που με τη λάμψη τους θα σας θυμίζουν για πάντα την ωραιότερη ημέρα της ζωής σας. Θα τα φορέσετε στο χέρι σας για πολλά πολλά χρόνια γι’ αυτό και πρέπει να εκφράζουν με πιστότητα εσάς την προσωπικότητα και τα αισθήματα σας. Και αν προβληματίζεστε για την επιλογή τους οι παρακάτω πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια πιο ενημερωμένη επιλογή σχετικά με τα γαμήλια δαχτυλίδια και τα υπόλοιπα συμβολικά δώρα του γάμου, που ανταλλάσουν οι μελλόνυμφοι. Οι προτάσεις μας σίγουρα θα διευκολύνουν την επιλογή σας και θα κάνουν τη ζωή σας πιο όμορφη και πιο αστραφτερή.


Η αναλλοίωτη ποιότητα και λάμψη του χρυσού αποτελεί την καλύτερη πρώτη υλη για τη δημιουργία μιας εγγύησης δηλαδή υπόσχεσης , για ένα δεσμό τέτοιας αξίας όπως αυτόν του γάμου. Η βέρα είναι πάντα μια βέρα δηλαδή ένα δαχτυλίδι που από τη φύση του είναι απλό. Η κλασσική βέρα είναι η σκέτη χρυσή και  απλή. Στο εσωτερικό χαράσσεται το όνομα του γαμπρού και της νύφης και η ημερομηνία του γάμου. Υπάρχει μια τάση για βέρες πιο φαρδιές και με διαφορά σχέδια όπως επίσης και βέρες από λευκόχρυσο  ή πλατίνα ή και ο συνδυασμός των  υλικών.

Κάθε δαχτυλίδι που διαλέγεται για να προσφερθεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή έχει και αντίστοιχη συναισθηματική αξία. Κλασσικό δώρο είναι βέβαια το μονόπετρο όπως και το πεντάπετρο η επταπετρο μπριγιαντενιο
δαχτυλίδι που έχει συμβολική αξία διότι συνδέεται με τη λέξη ευτυχία που έχει επτά γράμματα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στον τύπο αυτών των δαχτυλιδιών. Κριτήριο για την επιλογή δαχτυλιδιού και ειδικά μονόπτερου πρέπει να είναι πρώτον η σπανιότητα της πέτρας (κοπή, χρώμα, καθαρότητα, κλπ.), δεύτερον η ποιότητα του πολύτιμου μετάλλου και της κατασκευής. Αυτές οι δυο προϋποθέσεις πρέπει να θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία που δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς όταν επιλέγει ένα καλό μονόπετρο δαχτυλίδι. Οι τιμές μπορούν να διαμορφώνονται ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει ο αγοραστής επιλέγοντας ανάλογα το μέγεθος της πέτρας και διατηρώντας σταθερά τα δυο κριτήρια ποιότητας. Και βέβαια πιστοποιητικό γνησιότητας πρέπει απαραίτητα να συνοδεύει την αγορά του δαχτυλιδιού για περισσότερη σιγουριά.

 

Εκτός από το μονόπετρο σαν προσθετό δώρο στη νύφη ιδανικό θα ήταν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια μονόπετρα η μαργαριταρένια με μπριγιάν για να τα φορέσει με το νυφικό. Επίσης ένα μπριγιάν σε σχήμα καρδιάς για το λαιμό με πολύ λεπτή αλυσίδα, ένας σταυρός από μπριγιάν η ακόμη και ένα δαχτυλίδι από 5 ή 7 μπριγιάν η άλλης κοπής διαμάντια που μπορεί να φορεθεί και μαζί με το μονόπετρο.

Η αλήθεια είναι ότι ιστορικά τα πρώτα δαχτυλίδια τα φόρεσαν άντρες και μάλιστα αποτελούσαν σύμβολα ισχύος, εξουσίας και κοινωνικής θέσης. Στη σύγχρονη εποχή η μόδα καταργεί τη χρήση του δαχτυλιδιού από τον άντρα, αλλά πάντα υπάρχει και η λύση άλλων δώρων για το γαμπρό όπως ένα ακριβό ρολόι γνωστού οίκου ,μανικετόκουμπα, μια αλυσίδα για το λαιμό ή το χέρι, καρφίτσα γραβάτας, στυλό, αναπτήρα κ.λπ. .

Ο χρυσός σε όλους τους τύπους και τις μορφές κοσμήματος αποτελούσε και αποτελεί το κύριο στοιχείο των δώρων γάμου.

Η συντακτική ομάδα του wedding-guide.gr

Google+