Αρχική » Συμβουλές » Πως να διαλέξετε προσκλητήρια
Πως να διαλέξετε προσκλητήρια

Πως να διαλέξετε προσκλητήρια

Τα προσκλητήρια του γάμου αποτελούν την αποτύπωση της ταυτότητας του πιο σημαντικού γεγονότος στη ζωή ενός ζευγαριού. Η επίσημη αναγγελία του γάμου παίζει κι αυτη σημαντικο ρόλο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της ενωσης δύο ανθρώπων. Ποια βήματα πρεπει να ακολουθήσετε ωστε να μην ξεχασετε τιποτα;

Προσκληση, Προσκλητηριο, prosklitirioΣκοπός της πρόσκλησης του γάμου είναι να μοιραστειτε τη χαρα σας με τους αλλους. Αυτο που πρεπει πρωτα να κάνετε είναι να φτιάξετε απο νωρίς τη λίστα των καλεσμένων και να σιγουρευτείτε οτι δεν ξεχνάτε κανένα συγγενή, φίλο ή γνωστό (αν έχετε επιλέξει να κάνετε "ανοιχτό" γάμο). Φροντίστε να έχετε αρκετό χρονο για να κάνετε αυτή τη δουλειά και μη διστασετε να συμβουλευτείτε την οικογενεια και τα κοντινα σας προσώπα. Η βιασύνη είναι πάντα κακός σύμβουλος, γι' αυτό σπεύστε έγκαιρα στο τυπογραφείο και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία τυπογράφο.

Διαλέγετε τα προσκλητήρια σας συμφωνα πάντα με το γούστο σας αλλα και την τσέπη σας καθώς υπαρχει τεραστια ποικιλια σε χαρτί, σχέδια , γράμματα, μελανια αλλα και σε τιμες!  Το μυστικό είναι να διαλέξετε με την ησυχία σας, να παραγγειλετε τα προσκλητηρια και να τα στείλετε τουλάχιστον 20 εως 30 ημέρες πριν την ημέρα της τελετής ή και νωρίτερα σε περιοδους αιχμής, όπως Χριστουγεννα, Πάσχα κλπ.

Πάνω στο προσκλητηριο πρεπει οπωσδήποτε να αναγράφονται το ονομα και το επιθετο του πατερα και της μητέρας και των δύο οικογενειών, το ονομα της νύφης και το όνομα και το επίθετο του μέλλοντα γαμπρού. Στο κέντρο πιο κάτω γράφονται ο τόπος, η ημερομηνία και η ώρα του γάμου και απο κάτω η διεύθυνση του καινούριου σπιτιου των μελλονυμφων. Οι ακαδημαϊκοί και επαγγελματικοί τίτλοι αποφεύγονται.

Μαζί με το προσκλητήριο, συνηθίζεται να στέλνεται προσκληση για τη δεξιωση που θα ακολουθήσει μετά το γάμο. Αυτή η πρόσκληση είναι σαφώς πιο μικρη απο το προσκλητήριο, όμως οι χαρακτήρες και η γραμματοσειρα είναι ακριβώς τα ιδια. Αν η γαμήλια δεξιωση είναι σε κάποιο ιδιαίτερο μερος (αιθουσα ξενοδοχειου, κτήμα κλπ) και οχι στο σπίτι τοτε μαζι με την προσκληση περιλαμβάνεται και ένας μικρός χάρτης για να διευκολυνθούν οι καλεσμένοι να βρουν τον τόπο της δεξίωσης.

Αφού δώσετε στον είδικό τυπογάφο τα στοιχεια που θέλετε να αναγράφονται στην προσκληση σας, φροντιστε να δείτε τη μακέτα και εσεις οι ιδιοι αυτοπροσώπως για να μπορέσετε να διορθώσετε τυχόν λάθη προτου σταλλεί για εκτύπωση! Οι προσφωνήσεις και οι διευθύνσεις στους φακέλους γράφονται χειρογραφα στο κατω δεξιό μέρος. Αν δεν διαθέτετε εσεις το χρόνο για κάτι τέτοιο μπορειτε πάντα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός κοντινού σας φίλου η συγγενή!

 

Η συντακτική ομάδα του wedding-guide.gr

Google+