Αρχική » Ομορφιά » Επιλέξτε το κατάλληλο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας
Επιλέξτε το κατάλληλο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας

Επιλέξτε το κατάλληλο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΧΗΜΑ ΦΡΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας. Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε πολύ πριν τα βγάλουμε γιατί είναι καθοριστικά για την εμφάνιση μας. Η τάση της μόδας για φέτος είναι να διατηρήσουμε χοντρά τα φρύδια μας. Και αυτό γιατί πυκνά φρύδια έχουν συνήθως οι νέες κοπέλες, λένε οι ειδικοί. Ταιριάζουν όμως τα χοντρά φρύδια σε όλες μας; Καλό είναι να μην ακολουθήσουμε μία τάση εάν δεν μας πηγαίνει. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να επιλέξετε το σχήμα των φρυδιών που σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας! Πάρτε λοιπόν το τσιμπιδάκι και βρείτε το σχήμα που σας πηγαίνει!

Για τετράγωνα πρόσωπα
Δεδομένου ότι το τετράγωνο σχήμα προσώπου έχει αρκετές γωνίες ένα φρύδι με εξίσου έντονο τόξο θα έκανε το αποτέλεσμα πιο “σκληρό”. Το ιδανικό σχήμα σε αυτή την περίπτωση είναι ένα φρύδι με “μαλακό” τόξο που ξεκινά από το κέντρο προς την εξωτερική γωνία του φρυδιού.

Κατάλληλο σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας

Για στρογγυλά πρόσωπα
Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα τετράγωνα πρόσωπα, στα στρογγυλά θέλουμε μεσαίας έντασης ή πυκνά φρύδια τα οποία να έχουν καμπύλες ή έντονο τόξο με γωνία προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τη στρογγυλή όψη του προσώπου μας και εστιάζουμε την προσοχή στα μάτια. Και, όχι, αντίθετα με αυτό που μπορεί να υποψιάζεσαι ένα λεπτό φρύδι δεν κάνει και το πρόσωπό μας να δείχνει αδύνατο. Απόφυγέ το, λοιπόν!

Για μακρόστενα πρόσωπα ή πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς
Εδώ, τα πράγματα ανατρέπονται. Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς (ανοιχτό στους κροτάφους που λεπταίνει προς το τελείωμα) ή πολύ μακρόστενο πρόσωπο το σχήμα που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του είναι ένα φρύδι που βρίσκεται σε σχεδόν απόλυτη ευθεία, ησυχάζοντας της γραμμές του προσώπου σου

Για οβάλ πρόσωπα
Θεωρείται από τους περισσότερους make up artist το πιο συμμετρικό και σωστό πρόσωπο. Για να το αναδείξεις, όμως, στο έπακρο χρειάζεσαι κι ένα αντιστοίχως σωστό και συμμετρικό-έντονο φρύδι.

TIPS:
ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ & ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

EINAI ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΩ ΕΠΑΝΩ..

 

... της Μαρίας Νάκου

 

Google+